Pohovani škampi sa pivom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
07/07/2018
"Zašto svi poručuju duplu porciju ovih pohovanih škampa, da li je to zato što su neverovatno ukusni "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano115
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ulje - za prženje
  • škampi - 500 g, očišćeni
  • belanca - 3 komada
  • pivo - 100 ml
  • brašno - 250 g
  • suvi kvasac - 9 g
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca umutite u sneg.

U drugoj posudi pomešajte brašno sa kvascem, pa dodajte so i pivo.

Zatim im dodajte i smesu od belanaca i pažljivo promešajte.

Na ringlu stavite tiganj sa ulje i sačekajte da se zagreje.

Sve škampe pojedinačno umočite u testo i pržite dok ne porumene.

Ocedite ih na ubrusu i poslužite ih tople, garnirane sa kriškom limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar