Jagnjeća kurban čorba

14/07/2018
"Jagnjetina obavezno mora da prisustvuje na uskršnjoj trpezi, ali niko nije rekao da treba obavezno da se priprema pečena jagnjeća plećka. Iznenadite bližnje sa ukusnom i pitkom jagnjećom kurban čorbom "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije89
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jagnjetinu i jagnjeće iznutrice, odvojite od kostiju i procedite bujon. Iznutrice isecite na kockcie, a meso iskidajte. Luk, šargarepu i celer isecite na kockice, a beli luk sitno.

Propržite zajedno sa ljutom paprikom u ugrejanom maslacu i ulju. Dodajte brašno i paradajz pire. Kratko pržite.

Postepeno dodajte bujon i ostavite da se krčka. Dodajte meso, iznutrice i pirinač. Ostavite na tihoj vatri dok se pirinač ne skuva.

Jaje dobro umutite i dodajte lagano u supu, kroz cediljku. Treba da se stvore froncle od jajeta, to je takozvana presečena zaprška. Skinite supu sa vatre i začinite solju i biberom po ukusu.

Pospite iseckanim svežim peršunom i nanaom i servirajte.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar