Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kurban-čorba»Jagnjeća kurban čorba sa iznutricama

Jagnjeća kurban čorba sa iznutricama

Rusiana MihailovaRusiana Mihailova
Pomoćnik kuvara
7327396
Jagnjeća kurban čorba sa iznutricama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
89
"Jagnjetina obavezno mora da prisustvuje na uskršnjoj trpezi, ali niko nije rekao da treba obavezno da se priprema pečena jagnjeća plećka. Iznenadite bližnje sa ukusnom i pitkom jagnjećom kurban čorbom sa iznutricama"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća leđa - 1 pakovanje (kosti)
  • jagnjeće iznutrice - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • celer - 100 g
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • ljute paprike - 1 komad, suva
  • pirinač - 1/2 šolje
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • maslac - 2 supene kašike, kravlji
  • nana - 1 veza
  • peršun - 1/2 veze
  • brašno - 1 supena kašika
  • jaja - 1 komad
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jagnjetinu i jagnjeće iznutrice, odvojite od kostiju i procedite bujon. Iznutrice isecite na kockcie, a meso iskidajte. Luk, šargarepu i celer isecite na kockice, a beli luk sitno.

Propržite zajedno sa ljutom paprikom u ugrejanom maslacu i ulju. Dodajte brašno i paradajz pire. Kratko pržite.

Postepeno dodajte bujon i ostavite da se krčka. Dodajte meso, iznutrice i pirinač. Ostavite na tihoj vatri dok se pirinač ne skuva.

Jaje dobro umutite i dodajte lagano u supu, kroz cediljku. Treba da se stvore froncle od jajeta, to je takozvana presečena zaprška. Skinite supu sa vatre i začinite solju i biberom po ukusu.

Jagnjeća kurban čorba sa iznutricama je gotova.

Pospite iseckanim svežim peršunom i nanom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: