Način pripreme
Skuvajte jagnjetinu i jagnjeće iznutrice, odvojite od kostiju i procedite bujon. Iznutrice isecite na kockcie, a meso iskidajte. Luk, šargarepu i celer isecite na kockice, a beli luk sitno.
Propržite zajedno sa ljutom paprikom u ugrejanom maslacu i ulju. Dodajte brašno i paradajz pire. Kratko pržite.
Postepeno dodajte bujon i ostavite da se krčka. Dodajte meso, iznutrice i pirinač. Ostavite na tihoj vatri dok se pirinač ne skuva.
Jaje dobro umutite i dodajte lagano u supu, kroz cediljku. Treba da se stvore froncle od jajeta, to je takozvana presečena zaprška. Skinite supu sa vatre i začinite solju i biberom po ukusu.
Jagnjeća kurban čorba sa iznutricama je gotova.
Pospite iseckanim svežim peršunom i nanom i servirajte.