Teleća džigerica u rerni

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k734112k
Teleća džigerica u rerni
17/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Lako je da se spremi najukusnija teleća džigerica, kad se zna tačni recept, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • džigerica - 500 g, teleća
  • beli luk - 6 komada, čenovi
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 500 g
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 1/2 šolje
  • voda - 1 šolja
  • sirće - 2 kašike
  • so
  • peršun - 1 veza
  • biber
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Operite džigericu hladnom vodom i isecite na komadiće.

U posebnu činiju pomešajte sitno iseckan peršun, beli luk, luk, 1 kašiku brašna, izmrvljeni lovorov list i sirće.

Poređajte koamdiće džigerice na dno nauljane tave. Preko rasporedite smesu od začina i povrća i ravnomerno rasporedite.

Prelijte sa 1 šoljom vode i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta ili dok ne bude sve gotovo.

Poslužite jelo preko kanapea od krompir pirea.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: