Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Turska baklava

Turska baklava

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
488952k
Turska baklava
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
300 min.
Porcije
10
"Ako je baklava - onda neka je turska - eto i našeg proverenog recepta"

Potrebni sastojci

  • kore - 500 g, fine
  • maslac - 300 g
  • orasi - 250 g
  • za sirup
  • šećer - 750 g
  • voda - 500 ml
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Kore poređajte jednu preko druge. Kada poređate dve trećine, onda stavite nadev od oraha.

Poređajte ostale kore i baklavu oštrim nožem isecite trouglove, kvadrate ili rombove.

Ravnomerno prelijte ključalim uljem i pecite dok ne porumeni.

Kada se ispeče i ohladi, baklavu prelijte mlakim sirupom, koji je ključao oko 10 minuta.

Sirupu dodajte kiselinu - limun ili limuntus po želji, kako se baklava ne bi ušećerila.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: