Parfe sa želatinom
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Parfe»Parfe sa želatinom

Parfe sa želatinom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
341
11
360
Parfe sa želatinom
18/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije3
"Tajna perfektnog parfea će ostati tajna, jer ga brzo pojedemo"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Potopite želatin u 150 ml soka od kompota. U posebnoj činiji umutite kiselo mleko, šećer, ispasirane kajsije i pavlaku.

Otopite potopljeni želatin na pari, da ne proključa - dok samo ne postane tečan.

U tankom mlazu isipajte želatin u smesu i dobro promešajte.

Voće za ukras rasporedite na dno kalupa za kuglof ili tave. Preko isipajte smesu i stavite parfe sa želatinom u frižider da odstoji 4 sata.

Dobijeni parfe potopite u posudu sa toplom vodom, samo na kratko, pa odmah ga pažljivo okrenite na poslužavnik.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: