Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dinstano pile»Pileće grudi sa sosom od paradajza i zelenim maslinama

Pileće grudi sa sosom od paradajza i zelenim maslinama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pileće grudi sa sosom od paradajza i zelenim maslinama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Najsočnije i najaromatičnije pileće grudi koje ste ikada probali"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - oko 500 g (3 komada)
  • luk - 1 glavica, manja
  • beli luk - 2 čena (sitno iseckan)
  • paradajz - 400 g (konzerva, oguljen i isečen na kockice)
  • balzamiko sirće - 1 kašika
  • masline - 10 komada, zelene (bez koštice i isečene na kolutiće)
  • bujon - 200 ml, pileći
  • bosiljak - 4 kašike, svež, iseckan
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi posolite i pobiberite. Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju sa dnom koje se ne lepi na umerenoj temperaturi.

Propržite pileće grudi sa obe strane, ukupno oko 10 minuta. Izvadite pileće grudi i propržite prethodno iseckan luk na polumesece oko 2-3 minuta.

Dodajte beli luk i pržite dok ne omekša oko 2 minuta. Dodajte paradajz i balzamiko sirće, masline, bujon i pola bosiljka. Pržite još 10 minuta, mešajući jelo.

Vratite pile u tiganj i poklopite ga. Neka se sve prži još oko 10-15 minuta ili dok ne bde gotovo. Na kraju jelo posipajte preostalim bosiljkom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: