Slani ekleri Gužer sa parmezanom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
21/07/2018
"Pravi ljubitelji znaju da su najukusniji ekleri u stvari slani "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano184
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte vodu, maslac i so u duboku posudu na ringli. Zagrejte dok ne proključa, pa dodajte brašno.

Mešajte na vatri, dok se testo ne napravi. Sklonite sa vatre i ostavite testo da se ohladi.

Kada bude gotovo, dodajte jedno jaje i mešajte dok ga smesa ne upije. Dodajte sledeće jaje i tako uradite i sa ostalim jajima.

Dodajte parmezan i dobro promešajte. Napravite male lopte, veličine oraha, pa poređajte ih u tavu, obloženu papirom za pečenje.

Ispecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar