Salata sa mariniranim pečurkama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
22/07/2018
"Ukusna salata sa bejbi pečurkama, odlično meze za svako piće "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano264
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke očistite čistom četkom od prljavštine i isecite im panjiće.

Zagrejte u tiganju malo maslinovog ulja i blago zapržite pečurke. Promešajte ih pažljivo da se ne namrve.

Napravite marinadu, stavljajući sirće, so i šećer da provru 2-3 minuta zajedno sa začinima - pimentom, lovorovim listom, zrnima bibera, dodajte maslinovo ulje, a na kraju usitnjene vezice peršuna, mirođiju i glavicu belog luka. Procedite marinadu.

Pečurke, dok su tople, prebacite u teglu i prelijte ih vrelom marinadom.

Dobro je da salata odstoji u frižideru jedan do dva dana pre konzumacije.

Prilikom serviranja možete dodatno da dodate mladi beli luk, mirođiju i maslinovo ulje i sirće po vašem izboru.

Salata je idealna uz rakiju, uzo i pivo.

Prijatno i nazdravlje!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar