Način pripreme
Prosejte brašno u posudi, dodajte so, šećer, umućeno jaje i belance, ulje, sirće i ugrejano mleko, zamesite meko testo. Pokrijte ga streč folijom i ostavite na jedan sat da se udvostruči.
Za to vreme napravite nadev, umutite jaje sa kiselim mlekom i dodajte mrvljeni sir, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Maslac posebno rastopite.
Nadošlo testo podelite na tri jednaka parčeta, oblikujte lopte i razvucite ih na tanke kore. Svaku obilno namažite maslacem i sa 1/3 nadeva, uvijte u rolat i isecite na prstenove širine 3-4 cm.
Rolate stavite u kalup za kuglof, namazan maslacem i poređajte ih jedan do drugog.
Penjurliju namažite maslacem i prethodno umućenim žumancem sa malo ulja, možete posuti semenkama.
Uključite rernu na 180 stepeni i stavite kalup. Pecite dok ne bude gotovo, oko 40 minuta.