Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Jednostavna penjurlija u kalupu za kuglof

Jednostavna penjurlija u kalupu za kuglof

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Jednostavna penjurlija u kalupu za kuglof
Fotografije: Monika Mancheva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
7
"Vadite kalup za kuglof, danas ćemo praviti penjurliju i to kakvu - pravi san"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 2 komada, bez jednog žumanca
  • sveže mleko - 300 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 0, 5 kašičice
  • ulje - 1 supena kašika
  • sirće - 1 kašičica
  • suvi kvasac - 7 g
  • brašno - 500 g
  • nadev
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 supena kašika
  • sir - 100 g
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudi, dodajte so, šećer, umućeno jaje i belance, ulje, sirće i ugrejano mleko, zamesite meko testo. Pokrijte ga streč folijom i ostavite na jedan sat da se udvostruči.

Za to vreme napravite nadev, umutite jaje sa kiselim mlekom i dodajte mrvljeni sir, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Maslac posebno rastopite.

Nadošlo testo podelite na tri jednaka parčeta, oblikujte lopte i razvucite ih na tanke kore. Svaku obilno namažite maslacem i sa 1/3 nadeva, uvijte u rolat i isecite na prstenove širine 3-4 cm.

Rolate stavite u kalup za kuglof, namazan maslacem i poređajte ih jedan do drugog.

Penjurliju namažite maslacem i prethodno umućenim žumancem sa malo ulja, možete posuti semenkama.

Uključite rernu na 180 stepeni i stavite kalup. Pecite dok ne bude gotovo, oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: