Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjetina sa zeljem i mladim lukom

Jagnjetina sa zeljem i mladim lukom

Jagnjetina sa zeljem i mladim lukom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
5
"Ukus ove jagnjetine sa svežim zeljem i mladim lukom je neuporediv"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća rebra - 2 kg
  • zelje - 2 vezice
  • mladi luk - 2 vezice
  • šargarepa - 2 - 3 velike
  • so - po ukusu
  • marinada za meso
  • ulje - 50 ml
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • nana - sveža
  • peršun
  • ruzmarin
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere, iseče na krupne porcije. U posudi se pomeša ulje, so, biber i aleva paprika, sitno isečena sveža nana i ruzmarin. Meša se dobro i meso se maže sa svih strana.

Očisti se zelje, blanšira se na minut-dva da blago promeni boju i dobro se ocedi. Iseče se i promeša isečenim mladim lukom, peršunom i vezicom sveže nane.

Dobijena smesa se sipa na dno velike posude za pečenje, odozgo se poređa jagnjeće meso i naliva se oko 2 šolje vode, da ide malo preko mesa. Odozgo se uvija aluminijumskom folijom.

Peče se na 200 stepeni oko 30 minuta, smanjuje se na 170 stepeni peče se još sat i po, vadi se, sklanja se folija i zapeče se još pola sata da dobije hrskavu koricu.

Servira se sa grančicom sveže nane i čašom vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: