Škembe paprikaš

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Škembe paprikaš
Fotografije: Iliana Dimova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
3
"Upravo ovako ukusna jela su razlog da smo zakleti ljubitelji seoske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • teleći škembići - 500 g
  • paprike - 300 g
  • luk - 100 g
  • ulje - 30 g
  • paradajz - 120 g
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk isecite na duge tračice i pržite. Dodajte i brašno.

Kada se isprži, dodajte paprike, koje ste prethodno iseckali na komadiće. Stavite isečen paradajz i škembiće, koje ste prethodno skuvai i isekli na komadiće.

Posipajte alevu papriku. Nekoliko puta promešajte i prelijte bujonom, gde su se škembići kuvali.

Neka se kuva na tihoj vatri.

Kada škembe paprikaš bude gotov, posipajte iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: