Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od kupusa»Baštovanska supa od kupusa

Baštovanska supa od kupusa

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Baštovanska supa od kupusa1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Dajte jednom francuzu jednu običnu glavicu kupusa i on će napraviti aromatičnu supu od kupusa"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 glavica
  • luk - 6 glavica
  • paprika - 2 komada, zelena
  • paradajz - 500 g, konzervisan
  • voda - 1, 5 litara (vruća ili bujon)
  • maslac - 1 kašika
  • celer - 1 vezica
  • peršun - 1 vezica
  • biber
  • so
  • aleva paprika - ljuta
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslac i zapržite sitno isečen luk. Kada luk omekša dodajte usitnjene paprike, celer i kupus. Dinstajte sastojke 7-8 minuta, nakon toga prelijte vrelom vodom ili bujonom i stavite da provri.

Kuvajte supu 10-15 minuta na tihoj vatri. Kada povrće omekša vreme je da dodajte konzervisan paradajz i ostavite da se krčka dok ne bude gotovo.

Sklonite baštensku supu sa vatre. Dodajte so i biber. Ako volite pikantna jela možete da dodate i ljutu alevu papriku. Pospite peršunom i servirajte toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: