Jagnjeći kotleti s pečurkama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
27/07/2018
"Jagnjeći kotleti sa pečurkama ili još o umetnosti uživanja u ukusnim jagnjećim kotletima "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano184
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na male kotlete, koji se sole i prelivaju vinom. Ostavite ih da odstoje tako 1-2 sata.

Isecite luk na sitno i izdinstajte ga u zagrejanom maslacu. Oljuštite paradajz u isecite ga na sitno, dodajte ga u luk. Stavite brašno i razredite u malo tople vode ili bujona.

Nakon što provri, dodajte pavlaku, sok od limuna i nanu, isečenu na sitno.

Ispržite marinirane kotlete u zagrejanom ulju. Poređajte ih u posudu za pečenje. Isecite pečurke na listiće i rasporedite ih preko mesa. Prelijte gotovim sosom i zapecite u umerenoj rerni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar