Italijanski kantučini sa suvim voćem

31/07/2018
"Aromatični kantučini koje možete čuvati u teglama "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano712
  • Pregledi tokom meseca52
  • Pregledi tokom sedmice36
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • trešnje - 50 g, suve
  • brusnice - 50 g, suve
  • brašno - 260 g, belo
  • šećer - 200 g, kristal
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • cimet - 1/2 kašičice
  • muskantni oraščić - 1/4 kašičice
  • espreso - 60 ml, jaka kafa
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • jaja - 1 komad, L
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna 170 stepeni.

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Radi se mikserom.

Suvo voće sitno iseckajte. U posudi pomešajte mlaku kafu, jaje, mleko i vanilu. Mešajte žicom.

U posudi miksera pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu, so i sve suve sastojke. Postepeno dodajte tečnu smesu i mutite na srednjoj brzini miksera.

Dodajte suvo voće i ponovo mutite na niskoj brzini dok ne dobijete grubo testo, koje se mnogo lepi, ali nemojte dodavati više brašna nego što je navedeno u receptu.

Izvadite testo na brašnom posudu radnu površinu, pokrijte i odozgo. Podelite na dva jednaka dela i svaki oblikujte na rolat, dužine oko 20-25 cm i širine oko 5-7 cm. Gotove rolate stavite u pleh, sa rastojanjem između njih oko 7-10 cm.

Pecite na 170 stepeni oko 35 minuta.

Izvadite iz rerne, ostavite da se ohlade 10 minuta i izvadite na rešetku.

Kad se dovoljno ohlade, isecite ih po dijagonali na kriške, reckastim nožem, oko 1-1.5 cm debljine.

Gotove isečene komade stavite ravno u pleh i ponovo stavite u rernu na 170 stepeni oko 5-7 minuta. Nakon toga ih izvadite i brzo okrenite na drugu stranu i ponovo pecite isto toliko vremena, treba da dobijete hrskave suve dvopeke i da imaju sitne šupljine.

Potpuno ohlađene kantučine čuvajte u zatvorenoj tegli. Imaju dug rok trajanja. Suvo voće je po izboru, možete koristiti bilo kakvo suvo voće.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar