Način pripreme
Sipa se voda u srednje veliku šerpu i stavlja se na ringlu da provri. Dodaje se šargarepa isečena na kocke, boranija na parčiće, pera luka na sitno i ulje. Kuva se kratko na umerenoj vatri.
Za to vreme se na sitno iseku oprani i od debelih žila pčišćeni listovi od tri glavice cvekle. Listovi se dodaju u supu, spušta se i zamrznut domaći bujon, isečeni listovi sveže nane i začinjava po ukusu solju i biberom.
Nakon 10 minuta dodaju se izlomljeni špageti i ostavlja se da se kuva još 10 minuta dok supa ne bude gotova.
Servira se u tanjiru, začinjava se sokom od limuna, a može da se dodaj i kašičica kisele pavlake ili kiselog mleka.
Ukus je neverovatan, da ne kažem jedinstven.
Probajte - supa je čudesna, da ne govorimo koliko je korisna za zdravlje!
Prijatno :))