Način pripreme
Krompir oljuštimo i isečemo na velike kocke. Šargarepu takođe ljuštimo i sečemo na male kocke. Zagrevamo ulje i stavljamo sitno isečen luk unutra. Zapržimo na kratko i dodajemo šargarepu.
Dinstamo i dodajemo malo vode. Čim provri 5 minuta stavljamo i krompir. Dodajemo vrelu vodu, tek toliko da pokrije krompir. Kuvamo tako 10 minuta pod poklopcem.
Ako korsitimo svež karfiol - operemo i odvojimo ružice, a ako koristimo zamrznut (kao ja) dirketno stavljamo u šerpu. Dodajemo začine.
Kuvamo dok karfiol ne omekša - oko 10 minuta najviše.
Sečemo peršun i mirođiju na sitno, dodajemo ih u supu, čim je karfiol gotov. Pasiramo još vruću supu.
Za krutone isečemo nekoliko kriški belog hleba na kocke. Stavljamo ih u posudu za pečenje, posipamo uljem solju i drugim začinima po želji. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Serviramo toplu supu posutu krutonima.