Teleća škembe čorba

10/08/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4221
"Ostavite sporove koja je originalna škembe čorba - probajte ovu sa zaprškom od kiselog mleka i otkrićete da u vašem srcu ima mesta za više od jedne škembe čorbe "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano66
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće škembe - 400 g, od mladog teleta
  • beli luk - 5 čenova
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1/2 kašike
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 4 kašike
  • čili
  • ulje - 7 kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U ekspres lonac stavljamo škembe sa dva i po litra vode, Kuvamo oko pola sata nakon čega vadimo škembe i sečemo ga na sitno. Bujon procedimo.

U posudi umutimo dva jaja, dodajemo u njih kiselo mleko i četiri kašike brašna. Dobro promešamo, nakon čega smesu od jaja i mleka prebacujemo u odgovarajuću šerpu.

Dodajemo dve kutlače bujona, dodajemo 1 kašičicu bibera, mešamo i stavljamo na ringlu.

Neprestano mešamo dok blago ne provri i ne zgusne se. Dodajemo ponovo bujon i to se ponavlja nekoliko puta, uz neprestano mešanje da se ne zalepi.

Ceo proces kuvanja zaprške od jaja i mleja je oko 20 minuta, nakon čega sklanjamo šerpu sa ringle. U maloj posudi sa sedam kašika ulja pravimo zapršku sa pola kašike aleve paprike i dodajemo. Presujemo beli luk i dodajemo ga u čorbu. Pri serviranju po želji dodajemo čili.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti