Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća Čorba»Jagnjeća čorba baja Danče

Jagnjeća čorba baja Danče

Jagnjeća čorba baja Danče
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
11/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Znate ko je baja Dančo, pogledaje kakvom će vas jagnjećom čorbicom udostiti"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 300 g, sa kostima
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • crvene paprike - 1/2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • biber
  • divlja nana
  • fida - šaka
  • celer - 1 struk
  • za zapršku
  • kiselo mleko - 125 g
  • žumanca - 1 komad
  • brašno - 1 supena kašika
  • za posipanje
  • ljuta papričica - mlevena
  • beli luk
  • sirće
* merne jedinice

Način pripreme

Operite jagnjetinu. Stavite je u ekspres lonac. Sipajte vode, koliko je potrebno da prekrije meso, posopite i stavite na ringlu.

Sačekajte da provri i ukoliko je potrebno, uklonite penu pomoću rupičaste kašike.

Poklopite i kuvajte pola sata.

Isključite, sačekajte da izađe pare i otklopite. Izvadite meso i sačekajte da se ohladi.

Očistite meso od kostiju, tako što ga izlomite na male komade.

U šerpi propržite povrće, koje ste prethodno sitno iseckali.

Dodajte proceđeni bujon. Stavite fidu, začine, meso i kuvajte na tihoj vatri dok fida ne bude gotova.

Napravite zapršku, tako što u posudicu stavite kiselo mleko, žumance i brašno. Promešajte metalnom žicom za mućenje.

Uzmite jednu kutlaču bujona i sipajte u zapršku. Dobro promešajte.

Sipajte još jednu kutlaču bujona, i tako dok se ne temperatura ne izjednači. Sipajte zapršku u jagnjeću čorbu.

Vratite na ringlu i sačekajte da provri.

Skinite sa ringle i servirajte jagnjeću čorbu baja Danče sa čjutom papričicom i sirćetom sa belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: