Bugarska musaka

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Bugarska musaka
Fotografije: Stanislava Armyanova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Najukusniji i najtačniji recept za musaku. Probajte i uverićete se sami"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • svinjsko meso - 500 - 700 g, mleveno /najbolje od plećke/
  • biljno ulje - 3 kašike
  • paprika - 1 komad, crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • čubar - 1 kašičica
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prodinstajte u ulju sitno naseckanu šargarepu, papriku i luk. Dodajte meso, utrljajte ga viljuškom da bude u mrvicama.

Dodajte oljušteni i na kockice nasečeni krompir, alevu papriku, čubar i so.

Stavite sve u tepsiju sa 1 šoljom vode. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Prelijte sve umućenim jajima sa kiselim mlekom, koje ste začinili sa malo soli i bibera i zapecite još 10 minuta na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: