Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Faširane šnicle»Hrskave šnicle od krompira i mlevenog mesa u rerni

Hrskave šnicle od krompira i mlevenog mesa u rerni

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Hrskave šnicle od krompira i mlevenog mesa u rerni
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Brza i laka letnja večera!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 200 g
  • krompir - 400 g
  • jaja - 1 komad
  • crni luk - 1/2 glavice
  • čubar
  • mirođija
  • prezle - 200 g
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir skuvajte i narendajte. Dodajte sveže jaje, mleveno meso, narendani crni luk i sve začine. Količina začina je prema vašem ukusu i ličnim afinitetima.

Polovinu prezli stavite u smesu, ako je smesa previše retka, a ostatak iskoristite da uvaljate šnicle. Dobro je da smesa odstoji nekoliko sati da se ukusi prožmu, a nakon tog vremena formirajte šnicle i uvaljajte ih u prezle.

Šnicle stavljajte u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje, pa ih poprskajte sa sasvim malo masnoće.

Pecite šnicle oko 25-30 minuta, a kada u prvih desetak minuta vidite da se boja šnicli promenila sa gornje strane, okrenite ih kako bi se dobro ispekle sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: