Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Faširane šnicle»Mamine domaće šnicle od mlevenog mesa

Mamine domaće šnicle od mlevenog mesa

Desi MarinovaDesi Marinova
Kuvar
5417207
Mamine domaće šnicle od mlevenog mesa
Fotografije: Mariana
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Isprobani recept iz maminog beležnika - neverovatne domaće šnicle od mlevenog mesa"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g telećeg
  • jaja - 2 kom. srednje veličine
  • crni luk - 1 glavica
  • hleb - 1 kriška
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • kumin
  • ulje - za prženje
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sjediniti mleveno meso sa svim začinima i ostaviti ga 15 minuta, da upije bolje sve arome. Nakon toga dodati jaja, a, ako su jaja veća, potrebno je samo jedno.

Luk sitno naseckati i dodati u meso. Krišku hleba umočiti u vodu, pa nakon toga iscediti nepotrebnu vodu i krišku usitniti. Sve sastojke dobro sjediniti, pa smesu ostaviti u frižideru oko 30 minuta, da se stegne.

Ulje sipati u tiganj i ostaviti da se zagreje. Od smese dlanovima oblikovati ćufte, kako bi se dobila odgovarajuća debljina, uvaljti ih u brašno i pržiti sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: