Način pripreme
U šerpi sa nekoliko kašika ulja pržite mleveno meso, pržite dok se ne izmrvi. Dodajte alevu papriku i paradajz, promešajte i dodajte krompir, isečen na kockice.
Sipajte vodu da pokrije i kuvajte na tihoj vatri, oko 5 minuta, posolite, dodajte isečene sveže začine.
Promešajte i prebacite u mali dubok pleh, pecite na 190-200 stepeni dok krompir ne omekša i ne ostane na masti.
Dok se peče, napravite preliv. Umutite kiselo mleko, stavite sodu i prethodno umućena jaja, dobro promešajte.
Uugrejanom ulju pržite brašno dok ne dobije svetlobež boju, skinite sa vatre i dodajte smesu od mleka i jaja, mešajte energično dok ne dobijete glatku smesu, posolite.
Vratite na vatru, smanjite je na pola, mešajte neprestano dok se ne zgusne i sipajte preko musake.
Pecite dok ne dobije zlatnu boju, oko 10-15 minuta. Kad se ispeče, pospite sitno iseckanim peršunom i ostaivte da se ohladi pre nego što isečete, da se ne raspadne, da biste dobili celo parče. Servirajte sa šoljom taratora.