Ukusna musaka sa prelivom iz Samokova

22/03/2019
"Poređaš, preliješ i ... posle ti dođe da poližeš pleh "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano121
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - oko 500 g
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • paradajz - 500 g, crveni
  • brašno - 4 - 5 supenih kašika
  • čubar - po ukusu
  • peršun - 1 veza (ili mirođija)
  • biber - mleveni
  • so - po ukusu
  • univerzalni začin - 1 kašičica /može i bez/
  • jaja - 4 komad
  • sveže mleko - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir, operemo i isečemo na kriške. Propržimo kratko u ugrejanom ulju.

Paradajz takođe isečemo na kriške, posle uvaljamol u brašno i pržimo malo u istom ulju sa krompirom.

U pravougaoni ili okrugli pleh ređamo jedan red krompira, jedan red paradajza itd. Posipamo po ukusu začinima.

U posudi umutimo jaja i dodajemo mleko i mast iz prženja.

Poređano povrće prelivamo i pečemo u ugrejanoj rerni dok ne dobije zlatnu boju. Servirajte sa salatom po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar