Posni patatnik

29/08/2018
"Ukusan patatnik za sve koji su odlučili da poste "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano476
  • Pregledi tokom meseca220
  • Pregledi tokom desmice35
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 - 4 komada, srednje veličine
  • so - 1 prstohvat
  • luk - 1 glavica, crni
  • nana - minimum jedan prstohvat, suv
  • ulje - 40 ml
  • kore za pitu - 2 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo i izrendamo luk i krompir krupnije.

Začinimo solju i nanom. Možemo dodati biber i čubar, ako volimo, ali vodeći začin za patatnik je nana, to treba da imamo u vidu! Stavljamo malo ulja i lepo promešamo da se sirova smesa lepo začini.

U tiganj, sa dnom koje se ne lepi, sipamo ulje, stavljamo jednu otvorenu koru za pitu i rasporedimo smesu preko nje.

Sakupaljamo ivice kore i odozgo stavljamo drugu, dobro savijemo ivice da ne izađe smesa prilikom pečenja.

Stavljamo tiganj na srednje jaku ringlu i kad se malo zapeče - ne više od 4-5 minuta, smanjujemo temperaturu.

Nakon 10 minuta uz pomoć poklopca ili tanjira okrećemo patatnik i vraćamo u tiganj da se peče sa druge strane. Na slaboj temperaturi mu treba još 10-15 minuta da bude potpuno gotov.

Patatnik servirajte topao sa zelenim salatom ili kiselim mlekom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar