Način pripreme
Oljuštimo i izrendamo luk i krompir krupnije.
Začinimo solju i nanom. Možemo dodati biber i čubar, ako volimo, ali vodeći začin za patatnik je nana, to treba da imamo u vidu! Stavljamo malo ulja i lepo promešamo da se sirova smesa lepo začini.
U tiganj, sa dnom koje se ne lepi, sipamo ulje, stavljamo jednu otvorenu koru za pitu i rasporedimo smesu preko nje.
Sakupaljamo ivice kore i odozgo stavljamo drugu, dobro savijemo ivice da ne izađe smesa prilikom pečenja.
Stavljamo tiganj na srednje jaku ringlu i kad se malo zapeče - ne više od 4-5 minuta, smanjujemo temperaturu.
Nakon 10 minuta uz pomoć poklopca ili tanjira okrećemo patatnik i vraćamo u tiganj da se peče sa druge strane. Na slaboj temperaturi mu treba još 10-15 minuta da bude potpuno gotov.
Patatnik servirajte topao sa zelenim salatom ili kiselim mlekom.