Katme sa svežim i kiselim mlekom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
31/08/2018
"Katme jedinstvenog ukusa! Od nas recept, a vama ostavljamo da odlučite sa čime ćete ih servirati "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano274
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 600 ml
  • kiselo mleko - 400 g
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 2 supene kašike
  • ulje - 4 supene kašike
  • brašno - 600 g
  • kvasac - 20 g, svež
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi malo ugrejte pomešano kiselo mleko i mleko, rastvorite kvasac unutra, sipajte smesu u duboku posudu.

Posebno umutite jaja i dodajte so, šećer i ulje, dodajte smesu u mleko. Uz pomoć žice mešajte u jednom pravcu i u delovima dodajte prosejano brašno.

Na kraju smesa treba da bude glatka i gusta. Stavite smesu na toplo, uvijte streč folijom na oko 40 minuta. Ugrejte sač na umerenoj vatri, namažite sa malo maslaca i sipajte uz pomoć kutlače od smese.

Kad se katma ispeče do boje po vašem ukusu, okrenite sa druge strane i pecite ponovo dok ne dobije boju po vašoj želji. Poređajte katme jednu na drugu, a između svake namažite sa malo maslaca.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar