Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Domaća kobasica»Domaća kobasica za sušenje

Domaća kobasica za sušenje

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Domaća kobasica za sušenje
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
"Prilikom pripreme domaće kobasice za sušenje, najteže je da nađete gde ćete je sakriti od gladne rodbine!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 60% svinjsko, 40% teleće (sveže samleveno)
  • na 1 kg mlevenog mesa
  • biber - 5 g
  • kumin - 3 g
  • čubar - 3 g
  • muskantni oraščić - 1 g
  • so - 20 g
  • svinjska creva
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjetina treba da budr 50 % plećka, 50 % grudi, a teletina bez žilica i kožice.

Mleveno meso dobro promešajte. Lepo je da odstoji na hladnom 10-12 sati.

Napunite creva, probušite iglom.

Napravite potkovicu ili štapiće.

Sušite na provetrivom mestu, razvijte oklagijom 3-4 puta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: