Način pripreme
U posudu sipajte deo ugrejanog mleka, rastvorite šećer i kvasac u njemu, uvijte streč folijom i ostavite na toplom da se aktivira.
U posudu, u kojoj ćete mesiti, prosejte brašno i dodajte so, promešajte.
Dodajte prethodno umućena žumanca i rastopljeni maslac, jedno žumance odvojite za premazivanje pužića. Dodajte aktivirani kvasac i zamesite meko testo, uvijte streč folijom i ostavite na toplom da se udvostruči.
Za to vreme pripremite nadev, pomešajte rendani sir sa jajetom i promešajte. Posebno rastopite maslac, a pleh pokrijte papirom za pečenje.
Nadošlo testo podelite na četiri jednaka dela i oblikujte lopte. Razvijte oklagijom na četiri lista pravougaonog oblika, prečnika 25-30 cm.
Poređajte listove jedan na drugi, između obilno namažite prvo maslacem, a posle nadevom, poslednji list nemojte mazati. Razvijte sve zajedno na koru prečnika 40-45 cm. Isecite koru na trakice iste veličine, svaku uvijte i uvijte u oblik puža.
Poređajte puževe u pleh na razmaku jedan od drugog, namažite ih odvojenim žumancem, pomešanim sa 1 supenom kašikom svežeg mleka i pospite susamom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.