Posne sarme od kupusa i punjene paprike u đuvečari

03/09/2018
"Nema šanse da ne probate ovo remek-delo iz bugarske kuhinje - evo i najboljeg recepta "
Priprema45 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno195 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano319
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo prelijte suve paprike i potopite na oko 20 minuta u toplu vodu da omekšaju.

Luk i šargarepu očistite, sitno isecite i stavite u dubok tiganj sa malo masti da se dinstaju. Kad omekšaju, u njih dodajte očišćene i isečene pečurke. Kad se pečurke izdinstaju, dolazi red na oprani pirinač.

Nadev pospite solju, biberom, alevom paprikom i čubrom. Promešajte smesu, dospite pola šolje vode i ostavite da se krčka.

Kad pirinač upije vodu, uzmite list kupusa, skinite žilice po sredini i uvijte sarmu.

Na dno glinene đuvečare stavite dva lista kupusa i odozgo poređajte gotove sarme.

Nadevom punite i suve paprike i poređajte između sarmi.

U đuveč sipajte oko dve šolje vode (najbolje vodu u kojoj su bile paprike). Đuveč stavite u rernu, ugrejte na 200 stepeni.

Kad jelo provri, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite oko 2 sata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar