Način pripreme
Dobro očistimo meso od masnoća i žila, ako treba, odvojimo od kosti. Sečemo na odgovarajuće parčiće i utrljamo malo soli u meso, ostavljamo da odstoji 15-20 minuta. Zagrevamo tiganj (teflonski) sa malo ulja i zapečemo meso sa svih strana.
Šargrepu, cveklu i krompir očistimo i isečemo na veće parčiće.
U namazanu posudu za pečenje poređamo meso, oko njega - isečeno povrće. Prelivamo uljem odozgo i posipamo začinima - so, biber, aleva paprika. Ako imate svežu majčinu dušicu, stavite jedan sruk, ako ne - koristite sušenu, nekoliko prstohvata. Ja sam stavila i prstohvat čubra - stvar ukusa.
Prelivajte crnim vinom, nejverovatnije će biti potrebno da dodate i malo vode teko toliko da prekrije povrće. Pokrivajte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 2, 5 - 3 sata. Proverite da li se meso lako kida onda sklonite foliju i zapecite 10-15 minuta.
Servirajte posuto peršunom.
Važno: tako napravljeno meso ne miriše, čak ne možete da provalite da je jareće. Da vam se ne bi osušilo jelo, kad je gotovo, pokrijte ga opet aluminijumskom folijom.