Domaće breskvice

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Domaće breskvice
Fotografije: Albena Asenova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
50
"Pojedemo 4 komada dok su još topli"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • amonijak soda - 1 kesica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • vanila - 1 kesica
  • sveže mleko - 1 šlja
  • brašno - koliko upije
  • poslastičarska boja - boja po želji
  • marmelada - 1 tegla
* merne jedinice

Način pripreme

Nabrojani sastojci se dobro promešaju dok se ne dobije srednje meko testo.

Nakon toga od testa se prave male loptice i poređaju se u prethodno podmazanu posudu za pečenje.

Peče se u zagrejanoj rerni dok ne porumeni. Nakon toga dve po dve se spajaju , a za tu svrhu se po sredini maže marmelada.

Rastvara se poslastičarska boja, slepnjene breskvice se potapaju prvo u boju a posle u šećer.

Kolači su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: