Domaće punjeno prase

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Domaće punjeno prase2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
10
"U jednom idealnom svetu ovo punjeno prase već bi se peklo u rerni"

Potrebni sastojci

  • prase - 1 komad
  • svinjska džigerica - 200 g,
  • luk - 2 glavice
  • maslac - 4 kašike ili svinjska mast
  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika - 1/2 kašika
  • peršun - 1/2 vezice
  • paradajz pire - 2 kašike
  • suvo grožđe - 1 šaka
  • voda - 3 - 4 šolje, vruća
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo 2 kašike masti ili maslaca u tiganju i u njenmu pržimo luk isečen na sitno. Dodajemo so, pola kašike aleve paprike, usitnjen peršun, promešamo i dodajemo šolju pirinča. Ponovo promešamo i ostavljamo da se proprži.

Sipamo šolju i po vrele vode u kojoj smo razmutili kašiku paradajz pirea i kuvamo dok voda ne ispari. Skuvamo i isečemo džigericu i dodajemo u pirinač. Sipamo i oprano suvo grožđe, pomešamo sve veoma dobro i sklanjamo tiganj sa ringle.

Sa tako napravljenim nedevom punimo prase, prelivamo njegovu unutrašnjost šoljom tople vode i zašivamo otvor.

Mažemo spolja maslacem i alevom paprikom, sipamo u posudu za pečenje 2-3 šolje vode sa kašikom razmućenog paradajz pirea u pečemo u umerenoj rerni na 180 stepeni dok s vremena na vreme prelivamo sosom iz posude za pečenje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: