Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći zalogaji u sosu od pečuraka

Pileći zalogaji u sosu od pečuraka

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Šegrt
279166
Pileći zalogaji u sosu od pečuraka
Fotografije: Emilia Krumova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Bude neverovatno aromatično i ukusno, tanjir da poližeš!"

Potrebni sastojci

  • pilći file - 2 komada
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 3 okmada
  • maslac - 50 g
  • pirinač - 125 g
  • za marinadu
  • sirće - 30 g
  • maslinovo ulje - 30 g
  • senf - 1 supena kašika
  • soja sos - 1 supena kašika
  • so
  • za sos od pečuraka
  • pečurke - 1 tegla, može i sveže
  • topljeni sir - 2 trougla
  • skrob - 1 supena kašika
  • belo vino - 100 ml
  • univerzalni začin za pile - 2 supene kašike
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite marinadu. Isecite pileći file na zalogaje i stavite ih na dva sasta u nju u frižider.

U dubokom tiganju ugrejte maslac i pržite sa obe strane, vadite zalogaje i ređajte ih u vatrostalnu činiju.

U istom maslacu dinstajte isečen luk, šargarepu, isečenu na krugove i sipajte preko pilećih zalogaja.

Nakon toga sos od pečuraka, ponovo u malo maslaca rastopite sir, dodajte pečurke, skrob, začine za pile, biber i vino, ostavite da vri 3-4 minuta i sipajte u vatrostalnu činiju.

Poklopite i stavite u rernu na jedan sat na 190 stepeni. Za to vreme skuvajte pirinač, ali da ne ostane tvrd.

Kad sve bude gotovo, u duboki tanjir prvo u sredinu stavite pirinač, a okolo sos i pileće zalogaje. Bude neverovatno aromatično i ukusno, tanjir da poližeš. Odgovarajuće je sa čašom suvog, belog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: