Čorba pihtije na burgaski način

12/09/2018
"A da vidimo dali u Burgasu prave ne samo najukusniju riblju čorbu, nego i čorbu pihtije "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano118
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske uši - 2 komada
  • svinjske noge - 2 komada
  • so - po ukusu
  • biber
  • beli luk - 7 - 8 čenova
  • zaprška
  • maslac - 1 supena kašika
  • ulje - 2 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • sveže mleko - 250 ml
* merne jedinice
Pihtije

Način pripreme

Dobro operemo svinjske uši i noge. Prelivamo hladnom vodom i malo soli, kuvamo na umerenoj vatri dok ne bude gotovo. Vadimo uši i noge, odvojimo ih od kostiju i sečemo na komade.

Procedimo bujon i vraćamo svinjsko meso u šerpu.

Ugrevamo ulje i maslac u tiganju, dodajemo brašno, promešamo žicom dok ne dobije braonkastu boju. Dodajemo alevu papriku, promešamo i sipamo sveže mleko, neprestano mešamo dok ne dobijemo glatku smesu.

Nakon minut-dva sipamo u šerpu sa bujonom, dobro promešamo.

Začinimo sa malo soli ako je potrebno, biberom i izgnječenim čenovima belog luka.

Čorbu serviramo toplu sa mnogo belog luka i sirćeta. Čorba je kao škembe čorba, samo što je od svinjskih nogu i ušiju.

Probajte - veoma je ukusna!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar