Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Paprikaš sa svinjskim nogicama

Paprikaš sa svinjskim nogicama

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Paprikaš sa svinjskim nogicama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Ne znate do kakve ste đakonije došli dok ne probate ovaj neverovatan paprikaš od svinjskih nogica"

Potrebni sastojci

  • svinjske nogice - 2 - 3 komada
  • masnoća - 4 kašike, svinjska
  • luk - 2 glavice, crni
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz pire - 1 kašika
  • crno vino - 1/2 kašičice
  • luk - 1 kg, sitan
  • šargarepa - 2 komada
  • lovorov list - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 glavice
  • biber - u zrnu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske nogice se raseku po dužini i dinstaju se u 2 kašike masti. Vade se i u istoj masnoći se dinsta luk, isečen na sitno, nakon toga se posipa brašnom i blago se prži.

Dodaje se aleva paprika, paradajz pire, rastvoren u malo vode i vino. Stavljaju se nogice i doliva se voda dok ih ne prekrije.

Jelo se soli i ostavlja se da vri na umerenoj vatri. Luk se dinsta u preostaloj masti, zajedno sa šargarepom isečenom na kolutove, nakon čega se dodaje u nogice.

Dodaje se lovorov list, biber i beli luk u celim čenovima. Dinsta se na tihoj vatri oko dva sata. Po želji jelo može da se zapeče u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: