Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Babina đurđevdanska supa

Babina đurđevdanska supa

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Šegrt
3711130
Babina đurđevdanska supa
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"U velikpj šerpi i na laganoj vatri na peći na drva - to je tajna najukusnije babine đurđevdanske supe"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g
  • jagnjeće meso - 300 g
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 3 komada, pečene
  • paradajz - 1 šolja, domaći, konzervisan
  • so - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • pirinač - 100 g
  • ulje - 100 g
  • začini - peršun i selen, sveži
* merne jedinice

Način pripreme

Ispržimo jagnjeće iznutrice i meso sa lukom, šargarepom i pečenom crvenom paprikom.

Solimo i biberimo. Prelivamo s 5 litara vode. Kuvamo 20 minuta, stavljamo pirinač i paradajz.

Ostavljamo jelo da se krčka na vatri dok se ne skuvaju svi sastojci.

Kad je gotovo posipamo svežim začinima i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: