Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Pašteta»Domaća praseća pašteta

Domaća praseća pašteta

Radka SlavovaRadka Slavova
Pomoćnik kuvara
36499
Domaća praseća pašteta
Fotografije: stanimira karadjova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
31 min.
"Toliko je ukusna ova pašteta, da vam jedna tegla nikako neće biti dovoljna"

Potrebni sastojci

  • svinjska glava - 1 komad
  • džigerica - svinjska
  • so - 25 g
  • biber - 5 g, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Glava od praseta se dobro skuva, meso se odvoji od kostiju i melje se na mašini za meso.

Sirova džigerica se takođe melje.

Pomešaju se glava i džigerica, dodaje se so, biber i malo vode u kojoj smo kuvali glavu - za lakše pasiranje.

Napune se teglice, i sterilišu se oko pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: