Klasične ruske pihtije

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8870
3
20/09/2018
"Prava klasika, samo za ljubitelje dobrog mezeta i visokoalkoholnog pića !"
Priprema15 min.
Kuvanje500 min.
Ukupno515 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano416
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske nogice - 1 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 3 čena
  • luk - 2 glavice
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 10 zrna
  • lovorov list - 2 komada
  • sirće - 30 ml
  • ren - 1 koren
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske nogice se operu, šargarepe se oljušte. Beli luk i luk se oljušte.

Nogice, so, biber, lovorovi listovi, luk, beli luk i šargarepe se stavljaju u šerpu sa hladnom vodom i stave se da provru.

Nakon što provru kuvaju se na minimalnoj temperaturi oko 3-4 sata dok ne omekšaju. Gotov bujon se procedi kroz tri sloja gaze. Sklanja se meso sa nogica i dodaje se u bujon.

Sipa se u posudu i ostavlja se da se želire u frižideru 4 sata. Servira se sa narendanim renom pomešanim sa sirćetom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar