Čorba od pečuraka sa ukusom škembića

24/09/2018
"Ukusna topla čorbica koja ima ukus škembe čorbe!"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano28
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipamo lita i po vode sa jednom kašičicom soli i stavljamo na vatru da provri.

Pečurke očistimo i isečemo na komade, sipamo u vrelu vodu i kuvamo 25-30 minuta na umerenoj vatri.

Rastopimo maslac u tiganju, sipamo brašno, mešamo da se zaprži minut, dodajemo alevu papriku i ponovo promešamo.

Kutlačom uzimamo od bujona od pečuraka i sipamo u tiganj, mešamo žicom da dobijemo retku kašu.

Posle sipamo kašu u šerpu i ponovo mešamo. Kad provri sipamo sveže mleko i posolimo po ukusu.

Serviramo sa belim lukom i sirćetom!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar