Bogate punjene paprike

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
25/09/2018
"Punjene paprike nisu ono što vam je baba pokazivala. Vidite naše da razumete šta ste propustili da probate do sada "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano391
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 1 crvena, paradajz - paprika
  • paprike - 1 zelena, paradajz - paprika
  • paprika - 1 žuta, paradajz - paprika
  • šargarepa - 1 velika, oljuštena i narendana
  • kukuruz - 250 g iz konzerve
  • orasi - 30 g, istucani
  • suvo grožđe - 30 g, sitno, svetlo
  • maslac - 4 kašika
  • prezle - 3 kašike
  • suncokretove semenke - 2 kašike, oljuštene, sirove
  • luk - 1 glavica, narendan
  • so
  • biber
  • kačkavalj - 50 g, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se blanširaju 5 minuta u kipućoj vodi, nakon toga se izvade i isplaknu hladnom vodom. Prepolove se po širini i očiste od semenki.

U posudi se pomešaju kukuruz, luk, šargarepa, orasi, suncokretove semenke, suvo grožđe, kašika prezli i biber i dobro se promešaju.

Paprike se pune smesom, posipaju se preostalim prezlama i odozgo se poređa maslac, a preko njega se rasporedi narendan kačkavalj.

Paprike se poređaju u podmazanu posudu za pečenje i peku se oko 30 minuta dok ne porumene.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar