Univerzalan domaći žuti krem za torte, krofnice i eklere

02/10/2018
"Za majstore, za poslastičare početnike i za obične gladnike - proveren recept za žuti krem za torte, krofnice i eklere "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 037
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 5 supenih kašika
  • esencija vanile - 1 ampula
  • šećer - 200 g
  • maslac - 1/2 pakovanja
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleko da provri.

Kad se skuva odvojite 200 ml i ostavite da se ohladi.

Ako nemate vanilu u ampuli, možete koristiti 2 kesice u prahu.

Umutite jaja viljuškom i dodajte hladno odvojeno mleko.

Nakon toga dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu, ne treba da ostaju grudvice brašna.

Sipajte šećer u mleko, dodajte i vanilu. Uključite ringlu i stavite mleko ponovo.

Kad počne da krčka mleko, sipajte smesu od jaja i brašno uz neprestano mešanje.

Mešajte dok se krem ne zgusne i nakon toga skinite sa vatre.

Dodajte maslac u krem i mešajte dok se ne rastopi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar