Način pripreme
Od aktiviranog kvasca sa vodom, šećerom i 3 supene kašike brašna zamesimo testo zajedno sa ostalim sastojcima za njega.
Testo pokrivamo krpom i posipamo brašnom odozgo.
Nakon oko 40 minuta testo stavljamo na brašnom posutu radnu povšrinu i premesimo malo. Podelimo na 2 skoro jednaka dela. Jedan deo podelimo na još 4.
Oblikujemo loptice i razvijemo do veličine tanjira.
Svaku koru ređamo u pleh /30 cm/ namažemo uljem, sipamo sir i tako uradimo i sa ostale tri kore. Kore sečemo na 8 delova, ali ne do kraja.
Od svakog trougla - koru po koru hvatamo i vučemo sa strane, vaku sledeću takođe vučemo na razmaku od prethodne.
Drugi deo testa podelimo na jednake loptice.
Svaku loptu razvučemo rukom, namažemo uljem i sirom i ponovo oblikujemo loptu. Njih ređamo nakon oblikovanog venca od testa.
Od preostalog testa razvijemo koru, isečemo krugove i tri uvijamo u ružicu.
Ružice ređamo na prazno mesto između loptica.
Ovako oblikovanu pogaču ostavljamo pokrivenu krpom 20-ak minuta.
Nakon toga namažemo žumancem i uljem, posipamo susamom i pečemo na 180 stepeni 40 minuta.