Način pripreme
Isecite teleće meso na parčiće, prelijte ga hladnom vodom i kuvajte dok meso ne bude polu gotovo. Tokom kuvanja sklanjajte penu sa bujona.
Isecite celer, kupus, šargarepe i mladi luk na sitno i dodajte ih u meso. Začinite biberom i solju po ukusu. Kuvajte dok ne bude gotovo meso i povrće.
Izvadite meso u zagrejan tanjir i stavite ga na toplo. Provucite kroz cediljku skuvano povrće. Vratite ga nazad u bujon, dodajte i pikantan sos i promešajte. Prelijte teletinu sosom od povrća.
Prodinstajte mladi krompir u pola maslaca, dodajte so po ukusu i dodajte ga u teletinu u sos od povrća. Stavite da provri i kuvajte još 10 minuta na tihoj vatri.
Pripremite sos za teletinu. Za taj cilj isecite luk na sitno i prodinstajte ga u preostalom maslacu. Kada omekša dodajte sirće, lovorov list i biber po ukusu. Kuvajte 5-6 minuta.
Sipajte sav kečap i ostvite sos da provri. Dodajte sitno isečene kisele krastavčiće i ponovo stavite da provri. Servirajte jelo posuto svežim peršunom i sos u odvojenoj posudi.