Prženi barbun

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Prženi barbun
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 2
21/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj15 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
"Carska riba će naći mesto ne samo na carskoj trpezi već i na vašoj"

Potrebni sastojci

  • barbun - 5 - 6 komada (carska riba)
  • so - na vrh kašičice
  • biber - prstohvat
  • brašno - za valjanje
  • ulje - 150 g, za prženje
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Riba ima krljušt koja se sklanja, raseče se utroba, očisti, opere i ocedi od vode. Blago je posolimo, posipamo i prstohvatom bibera.

Uvaljamo u brašno i pržimo u umereno zagrejanoj masnoći dok ne porumeni.

Vadimo ribu na kuhinjski ubrus, da upije suvišnu masnoću. Serviramo sa limunom.

Belo meso barbuna je diskretne morske slatke arome i blago sladunjavog ukusa. U principu se sprema pečen na roštilju, ali i pržen je veoma ukusan.

Možete da ga kombinujete sa paradajzom, paprikama, belim lukom, pečurkama.

U slučaju da rešite da ga pečete na roštilju, možete da ga marinirate u mešavini soka od limuna i pomorandže, prstohvata estagona i soli oko 30 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: