Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Prženi bakalar

Prženi bakalar

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Prženi bakalar
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
08/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Pohovanu ribu poslužite sa kriškama limuna i majonezom. A svi znamo šta je pravo piće za ovu prženu ribu"

Potrebni sastojci

  • bakalar - 1 cela riba (400 g bez glave i creva)
  • kukuruzno brašno - 4 kašike
  • pšenično brašno - 2 kašike
  • so - 1 kašičica + 2 prstohvata
  • beli luk - 2 prstohvata, u prahu
  • limun - 1 komad
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeni bakalar iseći na kriške debljine oko prst i po.

Takođe je trebalo da uklonite oštre bodlje na leđima i stomaku ribe.

Pospite solju i limunovim sokom i utrljajte na komade.

Stavite brašno, kašičicu soli i beli luk u čistu kesu.

Stavite bakalar i dobro ga protresite da se smesa zalepi za odreske.

Ostavite u frižideru 10-20 minuta.

Zagrejte ulje na srednjoj do jakoj vatri (ali ne previše). Izvadite riblje kotlete i stavite ih u tiganj da se prže sa obe strane do zlatne boje.

Pazite da ne prepržite, kako se pržena riba ne bi osušila.

Izvadite na kuhinjski papir da upije višak masnoće.

Prženu ribu Bakalar poslužite sa kriškama limuna i majonezom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: