Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Preslavski paprikaš sa petlom

Preslavski paprikaš sa petlom

IvankaIvanka
Početnik
538
Preslavski paprikaš sa petlom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Da napraviš petla iziskuje majstorstvo i ljubav prema kulinarstvu! Mi znamo da ćete nas vi iznenaditi neverovatnim rezultatima! Podelite sa nama ovu avanturu!"

Potrebni sastojci

  • petao - 1 kg
  • luk - 10 - 12 glavica
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • maslac - 125 g
  • paradajz pire - 1 kašika
  • brašno - 2 kašike (prepečeno)
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • peršun - 1 vezica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk na tanke kriške i dinstamo ga u maslacu dok ne omekša.

Dodajemo redom u njega alevu papriku, paradajz narendan na krupno rende, meso isečeno na porcije, 1-2 šolje tople vode i so. Ostavljamo paprikaš na umerenoj vatri dok meso ne omekša.

Nakon što je meso skuvano, mutimo prepečeno brašno u 2-3 kašike vode i zajedno sa biberom i paradajz pireom dodajemo u paprikaš.

Mešamo i ostavljamo na ringli još desetak minuta na umerenoj vatri. Serviramo jelo posuto sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: