Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Rolatići»Pileći bataci punjeni sirom i kačkavaljem

Pileći bataci punjeni sirom i kačkavaljem

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
13034541
Pileći bataci punjeni sirom i kačkavaljem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Tražite li društvo za ručak, jer mi smo uvek slobodni za takve đakonije"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • topljeni sir - 100 g
  • za mazanje
  • ulje - 50 ml
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Operite batake i osušite ih. Uzmite oštar i tanak nož, pogodan za odvajanje od kostiju, veoma pažljivo odstranite dve osnovne kosti bataka.

Pomešajte namrvljeni sir, narendan kačkavalj i parčiće topljenog sira, napunite pažljivo batake, zatvorite otvore čačkalicama.

Pomešajte ulje, alevu papriku, biber i čubar, namažite batake dobro.

Stavite ih u posudu za pečenje, nalijte malo vode i vrlo malo masnoće, uvijte folijom i pecite oko 30 minuta u zagrejanoj rerni, sklonite foliju i pecite dok korica ne postane zlatasta, servirajte sa garnirungom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: