Prženi pirinač sa jajima na kineski način

24/11/2018
"Ni u kineskom restoranu vam neće pripremiti ovako ukusan prženi pirinač sa jajima na kineski način "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano886
  • Pregledi tokom meseca67
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pirinač dok ne bude gotov, ocedite ga iz vode i stavite u frižider da se ohladi.

Šargarepu i pečurke isecite na tanke ivice, ljutu papriku sitno isecite, tikvice na kockice srednje veličine, a luk i beli luk sitno. Đumbir izrendajte sitnije.

U tiganj sipajte maslac od susama, beli luk, đumbir i isečenu papriku. Pržite jedan minut.

Dodajte šargarepu i pržite 1-2 minuta još, nakon toga dodajte tikvice i pečurke, pržite još nekoliko minuta. Kad bude gotovo dodajte hladan pirinač i držite oko 2 minuta.

U posudu stavite jaje i soja sos, promešajte i sipajte pirinač, mešajte. Skinite sa vatre i dodajte mladi luk.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar