Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Pečurke punjene mlevenim mesom i pirinčem

Pečurke punjene mlevenim mesom i pirinčem

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Pečurke punjene mlevenim mesom i pirinčem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Vama ostavljamo da rešite sa kakvi garnirungom ćete ih servirati, samo da kažemo da čaša rozea ni u kom slučaju neće biti višak"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 6 komada, velike
  • mleveno meso - 250 g, svinjsko
  • pirinač - 1 šolja, skuvan
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1/2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • majčina dušica - dva struka
  • limun - sok od limuna
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Po prodavnicama se prodaju kultivisane pečurke. Ima sitnih, krupnih, svakakvih i sa dobrom cenom. Za kvalitetnije se smatraju sitnije ali ja više volim krupnije - imaju jači ukus. Obično se te pečurke koriste kao dodatak jelima - paprikašima, supama, salatama, dinstanim jelima itd. Može da se napravi i osnovno jelo. Predlažem jednu varijantu.

Pečurke se očiste četkom. Sklanjaju se panjići. Svaka pečurka se od spolja maže uljem, iznutra se soli i začinjava sa nekoliko kapi limunovog soka. U zagrejanom ulju se dinstaju narendana šargarepa, sitno isečeni luk i paprika.

Dodaje se mleveno meso i dobro se promeša, dodaje se pirinač, listići majčine dušice (može i suva iz kesice čaja), so i biber po ukusu. Nakon što se prohladi stavlja se istucan i na sitno isečen beli luk i kiselo mleko.

Dobijenom smesom se dobro napune pečurke. Odozgo se zatvore kriškom paradajza. Zapeku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.

Kako se serviraju? E to je vaš posao, ali čaša rozea neće biti višak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: